Epilare definitiva cu lumina intens pulsata

Lumina intens pulsata sau IPL se prezinta sub forma unui impuls luminos care se diferentiaza de laserul obisnuit prin existenta mai multor fascicule luminoase cu lungimi de unda diferite . Acest lucru ii confera posibilitatea de a avea o intrebuintare mai larga. Tehnica IPL functioneaza pe baza emiterii unor unde luminoase care au ca si tinta melanina din firul de par si foliculul pilos. Lumina odata absorbita duce la distrugerea firului de par

Aceasta metoda este mai eficienta pentru tenul deschis si parul inchis la culoare.
In general IPL da rezultate mai bune pe un ten in tonuri deschise si par inchis la culoare din cauza principiului care spune ca lumina este absorbita de pigmentul melanic, iar in situatia in care atat firele de par cat si pielea contin melanina in cantitate mare, undele luminoase ar fi repartizata intre firele de par si piele , scazand astfel eficacitatea tratamentului.

Epilare definitiva IPL vs epilare definitiva cu laser
Unele studii au aratat faptul ca tehnica IPL are rezultate la fel de bune precum laserul in epilarea definitiva. Succesul in ceea ce priveste epilarea cu IPL consta in diferitele lungimile de unda ale spectrului luminos folosit, precum si in experienta celui care utilizeaza aceasta tehnica. Este important ca pulsul luminosĀ  folosit sa aiba lungimea de unda potrivita pacientior cu pielea inchisa la culoare. Exista unele tehnici care combina undele de radiofrecventa bipolara cu lumina intens pulsata dar pana acum nici nu studiu nu a aratat cum ca aceasta asociere ar da rezultate mai bune decat tehnica IPL.

Epilarea definitiva cu ajutorul laserului insa este mult mai eficienta decat cazurile clasice de epilare definitiva cand se foloseste lumina intens pulsata. Rezultatele in cazul folosirii laserului se fac simtite mult mai rapid si dureaza mai mult, fiind nevoie de mai putine sedinte de tratament comparativ cu alte metode.
 
NEWSLETTER Clinica Medi Spa

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te vom tine la curent cu toate noutatile si promotiile pe care le oferim.
Ultimele noutati

Epilare laser Alexandrite

Laserul Alexandrite reprezinta cea mai buna solutie pentru epilarea definitiva, fiind ultima inovatie in materie de lasere.
Clinica Medi Spa Cluj