Epilare definitiva cu laserul Alexandrite

Tehnica epilarii cu ajutorul laserului este o metoda eficienta de indepartare a parului nedorit din orice parte a corpului – fata (inclusiv de pe buza superioara si obraji) sau trup. Una dintre metodele folosite o reprezinta laserul laserului Alexandrite, care se bazeaza pe directionarea unei energii cu lungime de unda aleasa spre celulele folicului pilos fara a distruge tesuturile.

Epilare definitiva cu laser Alexandrite

Spre deosebire de celelalte metode de epilare cu laser, laserul Alexandrite garanteaza distrugerea permananta a firelor de par din aproape orice parte a corpului in care acesta apare – barbie, buza superioara sau alte zone ale fetei, ceafa, umeri, zona inghinala, axilara, picioare, chiar si in zona sfarcurilor. Trebuie mentionat ca, din moment ce este utilizat un procedeu de epilare bazat pe laser, aceasta nu poate fi folosita in scopul indepartarii parului din jurul ochilor datorita riscului de a leza globul ocular si anexele sale.
Fiecare folicul pilos parcurge 3 etape care se inlantuiesc ciclic (crestere, tranzitie si repaus complet). Laserul Alexandrite urmareste sa distruga tintit doar foliculii pilosi aflati in faza de crestere.  Din moment ce fiecare fir de par are propriul sau ciclu de viata, metoda aceasta va necesita  mai multe sedinte pentru a elimina complet firele de par, pentru a surpinde foliculii cand sunt in faza lor de crestere.
Procedeul folosit in cazul laserului Alexandrite consta in emiterea unei energii cu lungime de unda fixa (de obicei 755 nanometrii) pe o anumita zona a tegumentului care se doreste a fi tratata. Aceste impulsuri puternice de lumina au capacitatea de a distruge celulele foliculului pilos fara a leza tesuturile adiacente. Un avantaj important reperezinta minima invazivitate: spre exemplu, in cazul electrolizei se utilizeaza o sonda fina care trebuie sa penetreze pielea pentru a opri cresterea fiecarui folicul in parte, in timp ce, folosind laserul Alexandrite pielea ramane intacta si, in plus, va fi tratata o zona mult mai mare intr-o singura sedinta.

Cum decurge epilarea definitiva cu laser Alexandrite

Inainte de a incepe tratamentul cu laserul Alexandrite, doctorul va spala zona respectiva cu alcool si va  aplica o crema cu scopul de produce o amorteala a tegumentului. Dupa aceea, atat dumneavoastra cat si doctorul va veti pune ochelarii de protectie impotriva laserului. Medicul va testa mai intai o portiune restransa a pielii pentru a regla aparatul, iar apoi il va deplasa pe intreaga regiune ce trebuie epilata, distrugand eficient majoritatea foliculilor pilosi care sunt in etapa de crestere. (Dupa cum s-a precizat si mai inainte, firele inchise la culoare sunt mult mai usor de indepartat decat cele deschise, deoarece culoarea neagra atrage si absoarbe lungimea de unda emisa de aparat).

Veti putea resimti in timpul procedurii o usoara senzatie de disconfort, asemanator unei furnicaturi pe pielea dumneavoastra. Acest lucru poate fi evitat prin anestezie locala, dar de multe ori aceasta nu este folosita deoarece aparatul poseda o functie de racire a tegumentului prin care se urmareste minimalizarea durerii. In mod obisnuit, o sedinta dureaza 30-40 minute, dar acest lucru depinde de intinderea suprafetei tratate. In momentul terminarii primei sedinte, veti putea observa o usoara umflare a zonei epilate, care insa se va retrage in cateva ore.

Candidatii ideali pentru epilare definitiva cu laser Alexandrite
Datorita tehnicii folosite, epilarea prin laser Alexandrite nu se potriveste oricarei persoane. Aceasta metoda avantajeaza doar persoanelor care au culoare inchisa a parului si tenul mai deschis, deoarece lungimea de unda a energiei emise de aparat este absorbita de pigmentatia neagra. De aceea, persoanele cele mai potrivite pentru epilarea cu laser Alexandrite sunt cele care au par negru si ten alb.
 
NEWSLETTER Clinica Medi Spa

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te vom tine la curent cu toate noutatile si promotiile pe care le oferim.
Ultimele noutati

Epilare laser Alexandrite

Laserul Alexandrite reprezinta cea mai buna solutie pentru epilarea definitiva, fiind ultima inovatie in materie de lasere.
Clinica Medi Spa Cluj